Mr Car Wash Canton Front

Mr. Car Wash Canton

Mr Car Wash Canton Front

Project Description

Client: Mr. Car Wash
Location: Canton, MI
Square Footage: 5,300
Architect: A23 Studios
Ronnisch Service: Construction Management

The Project

Ronnisch Construction Group proudly led the build for the remarkable Mr. Car Wash Canton project, a comprehensive endeavor spanning 5,000 square feet. Our role encompassed not only the meticulous demolition of the previous structure and site utilities but also the strategic planning and execution of a cutting-edge touchless car wash facility. With unwavering attention to detail, we orchestrated the development of a brand new parking lot, driving areas, approaches, and site utilities, ensuring seamless integration and optimal functionality. By leveraging our expertise and commitment to excellence, we delivered a transformative solution that not only meets but exceeds the expectations of the Canton community, setting a new standard in car wash innovation and service.

Planet Fitness

Planet Fitness Exterior

Project Description

Client: Planet Fitness
Location: Novi, MI
Square Footage: 25,500
Architect: MJM Architects
Ronnisch Service: Construction Management

4 Corners Multi Use

4 Corners Apartments

4 Corners Multi Use

Project Description

Client: 4 Corners Apartments
Location: White Lake Township, MI
Square Footage: 140,000
Architect: G.A.V. & Associates, Inc.
Ronnisch Service: Construction Management

The Project

Ronnisch Construction Group was selected as the Construction Manager for this multi-family and retail development in White Lake Township. Overlooking Cooley Lake in beautiful Oakland County, this 81-unit complex offers the most modern and up-to-date amenities for its tenants. A dual project—entailing site development activities for the retail component—as well as the apartment construction, this project was ready for occupancy in the Fall of 2021. The project consisted of the coordination of various trades, subcontractors, and materials, provided by both the owner and Ronnisch subcontracts. The project also included an underground, heated, parking garage, and amenities such as an exercise room, pool table area, outdoor barbecue and fire pit area, sun deck, and a yoga studio.

St. John Episcopal Church Detroit, MI

Project Description

Client: St. John’s Episcopal Church
Location: Detroit, MI
Square Footage: 13,000
Architect: Hobbs & Black
Ronnisch Service: Construction Management

The Project

In downtown Detroit, with the continued growth and development in and around the Fox Theatre, Comerica Park, and the construction of Little Caesars Arena, St. John’s Episcopal Church – Detroit felt it appropriate to expand their facility and bring new life to the historic church. With design by Hobbs + Black, St. John’s called on Ronnisch Construction Group to add 13,000 sf of building, make numerous improvements to the existing facilities, and create a new pathway and drive area adjacent to improvements in the area. Originally built in the late 1850s, St. John’s is on both the National Register of Historic Places and designated as a Michigan State Historic Site. Ronnisch Construction Group’s work was in keeping with the original construction designed in the great and classic – Victorian Gothic Revival Architectural style.

Barton Hills Country Club Pool

Barton Hills Country Club

Barton Hills Country Club

 

Project Description

Client: Barton Hills Country Club
Location: Ann Arbor, MI
Project Type: Multi-phased construction including Pool Building, Pool Kitchen, Bar Pavilion, and exterior Terrace Improvements
Architect: Gooch Design Studio LLC – Chicago; Chapman Coyle Chapman & Associates Architects AIA, Inc. – Atlanta, GA
Ronnisch Service:  Construction Management

The Project

Barton Hills Country Club selected Ronnisch Construction Group to conduct major improvements to their club. In a phased project sequencing, Ronnisch Construction Group coordinated with club operations and the subcontractors to minimize club disruption. The work involved a unique heavy-timber-structure for the pool pavilion. This structure was ‘craned in’ over an existing building due to site constraints. Other work included an outdoor bar, dining area, and kitchen. Interior Club improvements involved a complete re-work of the main dining area and indoor bar. Also included as part of the pool area upgrade was a new locker room facility.

The Jeffrey

The Jeffrey

The Jeffrey

The Jeffrey

Project Description

Client: The Jeffrey – a Surnow Company development
Location: Birmingham, MI
Square Footage: 24,000
Architect: Biddison Architecture + Design
Ronnisch Service:  Construction Management

The Project

Located in Birmingham Michigan Ronnisch Construction Group was brought on as the construction manager for the renovation of the Jeffrey. This project was a complete renovation of the interior and exterior space of the former church. Ronnisch construction group worked with Surnow Development and Biddison to bring the office space to life.

Merit Network Office Build-Out

Merit Network

Project Description

Location: Ann Arbor, MI

Square Footage: 33,300

Architect: Quinn Evans

Ronnisch Service: Construction Management

Arbor Hospice

Project Description

Client: Arbor Hospice

Location: Ann Arbor, MI

Square Footage: 31,000

Architect: Process Results, Inc.

Ronnisch Service: Construction Management

Orchard Lake Country Club

Project Description

Client: Orchard Lake Country Club

Location: West Bloomfield Twp, MI

Square Footage: 32,000

Architect: Nudell Architecture

Ronnisch Service: Construction Management

The Project

Orchard Lake Country Club called on Ronnisch Construction Group to make substantial interior and exterior improvements to their club. The nearly $6.5 million improvement package included a complete renovation to the ballroom, dining area, bar, and lounge amenities. The construction included high-end trim and finishes, upgrading and modernizing the image of the club. The project included a new fireplace, upgraded lighting throughout, and new finishes and millwork in the Pro Shop. Also part of the improvement plan was the addition of a three-season/covered patio room. Work outside the main clubhouse included a complete overhaul of the lake house, including a new kitchen and dining area. Other exterior work included a large outdoor deck for sitting, dining, and lake viewing.

Lorient Capital

Project Description

Client: Lorient Capital

Location: Birmingham, MI

Square Footage: 6,300

Architect: Biddison Architecture + Design

Ronnisch Service: Construction Management

The Project

Ronnisch Construction Group was selected as the Construction Manager for Lorient Capital’s new Birmingham office, working with the landlord, Biddison Architecture + Design, as well as the owners of Lorient Capital. The cooperation and teamwork resulted in a remarkable 6,300 square-foot space in the upscale, downtown community of Birmingham, Michigan. The triangular-shaped layout included some of the finest design work in the area. Frameless glass walls and sliding glass doors create perimeter offices that allow for natural light throughout the space. Key features included an open employee lounge and lunch area, several glass-walled conference rooms, cable-hung LED lighting, and square recessed light fixtures. Quartz countertops sit on custom cabinetry and custom-selected, custom-finished wood doors sit in the executive area. The space boasts exquisite detail throughout, combining new and existing surfaces – creating a striking, contemporary, office environment.

Royal Oak Golf Center

Project Description

Client: Royal Oak Golf Center

Location: Royal Oak, MI

Square Footage: 9,000

Architect: Krieger Klatt Architects

Ronnisch Service: Construction Management

EHM Senior Solutions

Project Description

Client: EHM Senior Solutions

Location: Saline, MI

Square Footage: 3,330

Architect: Fusco, Shaffer & Pappas, Inc.

Ronnisch Service: Construction Management

The Project

Ronnisch Construction Group was selected as the Construction Manager for the Evangelical Homes of Michigan (EHM) in Saline, Michigan. The project consisted of the conversion of a surgical suite into a new, outpatient therapy facility. The space included open therapy areas, mat table rooms, hydroculator storage areas, a loud room, a hydroworx water therapy space, and a new men’s and women’s locker room.

In addition to the interior improvements, exterior upgrades were also part of the project. Exterior work involved modifications to the courtyard area, including upgraded paving, plantings, and fencing systems.

The overall design was intended to make the space friendly and inviting – a place for healing.

Birmingham Country Club Bar

Birmingham Country Club

Birmingham Country Club Bar

Project Description

Client: Birmingham Country Club
Location: Birmingham, MI
Square Footage: 30,000
Architect: Krieger Klatt
Ronnisch Service: Construction Management

The Project

Ronnisch Construction Group was selected as the Construction Manager to add an addition and work on interior and exterior renovations of the ballroom, dining areas, clubhouse, pool, and tennis courts for Birmingham Country Club.

The 30,000 square foot space is now an inviting retreat for country club members to relax and enjoy the recreational activities. The renovated space now provides an elegant dining and banquet atmosphere. Ronnisch Construction Group worked closely with General Manager and COO, Joe Basso, to renovate and modernize this space to meet the needs of country club members and guests.

Basso characterizes the changes to the new dining space as “very dramatic.” The Maguire restaurant, an 800-sq. ft. space named for long-time golf professional Ray Maguire, is anchored by an island bar that seats 22 guests and features a chandelier with nearly 2,000 crystals. Bar-height tables surround the island on three sides, bolstered by lower-height tables that look out onto the patio and practice green. An adjoining dining room with similar décor seats 24 patrons at dining-height tables.

“The extensive millwork, wood paneling, hardwood floors and NanaWall access to the outdoor patio gives this room a contemporary, adult feel, compared to the casual, now family-friendly Founders pub,” explains Basso. “It also allows free flow between the Maguire and our outdoor dining on the patio.”

With six separate dining facilities—poolside al fresco and pub dining for families, patio and Maguire dining for adults, upscale dining in the Club Room and a casual bar/dining area in the grill after golf—Birmingham Country Club has now extended its identity.

100 Woodward Sunset

100 Woodward

100 Woodward Sunset 2

Project Description

Client: 100 Woodward
Location: Birmingham, MI
Square Footage: 20,000
Architect: Biddison Architecture
Ronnisch Service: Construction Management

The Project

Ronnisch Construction Group was selected as the Construction Manager to work on the 100 Woodward Avenue building in Birmingham, MI. The 20,000 square foot space is a mixed-use building that houses Gazelle Sports and other tenants. The Ronnisch Construction Group worked closely with The Surnow Company to renovate and modernize this prime piece of real estate.

Balmoral

Project Description

Client:   Balmoral
Location:  Birmingham, MI
Square Footage: 88,000
Architect:   Christopher J Longe AIA
Ronnisch Service:   Construction Management

The Project

At its core, this dynamic structure integrates diverse functions across its five stories. The ground floor welcomes patrons with an array of retail offerings, from banking services to tantalizing restaurant experiences. Ascending levels reveal two floors dedicated to modern office spaces, providing a strategic hub for business operations and collaboration. Complementing these commercial zones is a floor dedicated to versatile commercial use, poised to accommodate diverse entrepreneurial ventures. Additionally, the high-rise hosts a residential unit, offering contemporary living spaces designed for comfort and convenience.

An underground level adds further utility, featuring ample parking capacity for up to 40 vehicles. This thoughtful inclusion ensures seamless access for residents, workers, and visitors, minimizing congestion and enhancing accessibility. Notably, site enhancements extend beyond parking provisions. New concrete sidewalks enhance pedestrian pathways, fostering a pedestrian-friendly environment conducive to leisurely strolls and vibrant street life. Adjacent parking facilities along Woodward Avenue further enhance convenience and ease of access, optimizing the overall functionality of the development.